METODOLOGIA MIR

1. O clasă Montessori presupune:
  • formarea cadrelor didactice în această alternativă;
  • dotarea claselor cu materiale Montessori
Pentru formare, proiectul MIR dezvoltă și oferă cursuri cursuri Montessori pentru nivelele 0-3 ani, 3-6 ani, 6-9 ani, 9-12 ani și cursuri introductive pentru părinți și manageri necesare pentru înțelegerea acestui sistem.

Vom oferi atât cursuri on-line pentru a permite continuarea activității profesionale a cursanților, cât și cursuri cu prezență în parteneriat cu organizații Montessori din străinătate în perioadele de vacanță.


Cursurile se adresează și celor care vor să înființeze școli private. Fondurile colectate prin contribuții vor fi folosite pentru cheltuielile administrative, dezvoltarea cursurilor și realizarea celorlalte obiective ale proiectului MIR. Pe parcurs, odată cu realizarea celorlate obiective, contribuțiile pentru formare vor scădea la limita asigurării costurilor de administrare.


2. Pentru constituirea de clase Montessori în școlile publice astfel încât părinții să poată opta efectiv, există multiple posibilități care necesită implicarea părinților și a cadrelor didactice.


Exemple:

  • un grup de părinți care doresc o alternativă Montessori, dar nu au bani pentru învățământul privat, se pot asocia și susține financiar formarea unui cadru didactic în alternativa Montessori dintr-o școală prin contribuții modice și dotarea clasei cu materialele necesare (aici, pot determina conducerea școlii sau administrația locală să doteze clasa cu aceste materiale specifice, în locul dotării cu manuale, auxiliare și alte materiale inutile!). Pe măsură ce copiii avansează, părinții inițiali își pot recupera cheltuielile din contribuțiile modice ale celor nou veniți, la ieșirea copilului din sistem, ș,a.m.d.
  • diverse firme, companii, organizații pot sponsoriza aceste activități pentru un cadru didactic, o școală, o clasă din mediul urban sau rural, la alegerea sponsorului;
  • un cadru didactic participă la curs și își tranformă clasa tradițională în clasă Montessori.
3. Pregătirea practică se va rezolva prin constituirea, din donații sau de către ISJ-uri și Ministerul Educației (dacă vor să devină parteneri în proiect), a câte unui laborator/cabinet metodic Montessori în fiecare județ, dotat cu materialele necesare, în care cadrele didactice din județul respectiv să poată exersa prezentările (lecțiile), iar, pe măsură ce vor apărea clase noi, se va face practică în cadrul acelora.

Finanțarea proiectului se va face astfel:

1. Oferta de cursuri pentru membrii APA pe baza unei contribuții în bani în funcție de cursul la care se înscriu
2. Membrii pot identifica finanțatori/sponsori, etc.
3. Activități de fundraising

înapoi

CONTACT

Drobeta Turnu Severin, Mehedinți, România

Newsletter

Introduceți emailul dvs. pentru a primi mai multe informații

© 2015 APAEDUCATIONAL. All Rights Reserved. Designed By Eseltec

Search