INTERMEZZO

În locul unor lupte oarbe și scandaluri de media, APA a preferat să lărgească viziunea și s-a implicat în numeroase proiecte europene, Socrates, Grundtvig, Comenius, Erasmus, cu finanțare direct de la Comisia Europeană, evitând organismele intermediare românești.

MTR a continuat prin traducerea și publicarea a două cărți fundamentale ale Mariei Montessori : Mintea absorbantă și Secretul copilăriei în traducerea subsemnatului.

După intrarea României în UE, tot mai mulți români au luat contact cu această alternativă, unii au urmat cursuri de instruire Montessori în străinătate și, în funcție de posibilități, au înființat grădinițe și școli Montessori particulare, mai întâi la Cluj-Napoca, apoi la Timișoara și la București, Oradea, Iași. etc..

În ultimii ani s-au ținut alte cursuri de instruire în Montessori la București, dar costurile de formare a cadrelor didactice, de înființare, de dotare cu materiale didactice și de funcționare a claselor au devenit din ce în ce mai mari, astfel că tot ce s-a făcut în educația Montessori e în sistemul privat, beneficiari fiind doar copiii din familii cu venituri mari. Unele din aceste școli și programe au devenit ''business-uri educaționale''

Considerăm că acest lucru este discriminatoriu și contrar spiritului Montessori.

De aceea lansăm o nouă fază a proiectului Montessori în România

CONTACT

Drobeta Turnu Severin, Mehedinți, România

Newsletter

Introduceți emailul dvs. pentru a primi mai multe informații

© 2015 APAEDUCATIONAL. All Rights Reserved. Designed By Eseltec

Search