DESPRE NOI

CINE ESTE APA, MISIUNE

Image

MISIUNEA APA

Suntem aici pentru a vă ajuta să faceți singuri educația copiilor, a tuturor copiilor, indiferent de statutul lor social, cultural, economic, etnic, religios, sau de starea lor fizică și psiho-emoțională, astfel încât aceștia să poată construi adulți liberi și independenți. Noi vă oferim cunoștințele, pregătirea și mijloacele necesare în această fundamentală operă.

APA

Cine este APA

   Asociația Alternative Pedagogice, cunoscută cu acronimul APA (Association for Pedagogical Alternatives) este o organizație educațională, independentă, apolitică, non-guvernamentală și non-profit înființată în 1997. APA a fost fondată de profesorul Marcel Căpraru pentru a prelua proiectul Montessori to Romania (MTR) pe care  îl inițiase personal, dar care, prin amploarea sa, devenise dificil de administrat de către o singură persoană. Proiectul MTR începuse în 1995 cu înscrirea profesorului M. Căpraru și a două educatoare (Ramona Buzatu, Alexandra Vladu) din Drobeta Turnu Severin la cursul de instruire Montessori Primary (3-6 ani) la Ohio Montessori Training Institute din Cleveland. În anul 2000, Marcel Căpraru și Ramona Buzatu (Veleanu) au participat la Congresul European Montessori de la Aachen (Germania), devenind membri fondatori ai organizației Montessori-Europe.
   Membrii fondatori ai APA au fost cei 21 de părinți din Drobeta Turnu Severin ai căror copii fuseseră înscriși la prima grupă de grădiniță Montessori din România postbelică, deschisă în 1996. În perioada 1997-1999, APA a organizat primul curs de instruire Montessori din România în parteneriat cu Montessori Teacher Collaborative din Cleveland, SUA. În 2005 a luat ființă Editura APA care are ca obiectiv principal traducerea și publicarea operei Mariei Montessori în limba română precum și proiectarea și adaptarea materialelor educaționale Montessori la specificul limbii române.
   APA este deschisă tuturor celor interesați de alternative la sistemul de învățământ tradițional, indiferent de naționalitate, cetățenie, religie, profesie, rasă, sex sau vârstă.
   APA are ca scop inițierea și desfășurarea de activități pentru diseminarea și implementarea alternativelor pedagogice în învățământul preuniversitar, universitar și în domeniul educației adulților pentru a contribui la dezvoltarea armonioasă din punct de vedere fizic, intelectual, moral, emoțional, spiritual și profesional a copiilor, tinerilor și adulților.

VINO ALĂTURI DE NOI

CURSURI MONTESSORI ÎN ROMÂNIA

CONTACT

Drobeta Turnu Severin, Mehedinți, România

Newsletter

Introduceți emailul dvs. pentru a primi mai multe informații

© 2015 APAEDUCATIONAL. All Rights Reserved. Designed By Eseltec

Search