Educatoarea Montessori

O educatoare Montessori este un sfătuitor al copilului în cel mai adânc sens al cuvântului, care respectă fiinţa totală a copilului. Deoarece educaţia Montessori se bazează pe motivaţia internă a copilului, educatoarea are rolul să lucreze cu această motivaţie astfel încât să stimuleze procesul de autocreaţie al copilului. Educatoarea Montessori face acest lucru datorită unor competenţe profesionale formate printr-o instruire atentă, unor competenţe de observare şi de cunoaştere a nevoilor reale ale copilului.

Educatoarea Montessori crede în puterile fiecărui copil care vrea să lucreze el însuşi şi acţionează de unul singur. Prin urmare, îşi alege activitatea şi ritmul desfăşurării ei. Educatoarea special instruită cunoaşte nevoile de dezvoltare ale copiilor şi organizează şi menţine mediul pregătit construind o atmosferă de calm şi ordine, de căldură, de grijă, atenţie şi bună dispoziţie.

O educatoare Montessori nu intervine niciodată atunci când nu este nevoie şi nu corectează atunci când nu este nevoie. După ce a prezentat materialul îl invită pe copil să-l folosească aşa cum a făcut ea. Dacă copilul demonstrează prin răspunsurile lui că este capabil să folosească materialul atunci educatoarea ştie că a prezentat acest material la timpul potrivit. Dacă copilul a demonstrat că educatoarea a greşit momentul prezentării materialului, atunci el pune materialul de o parte pentru altă zi. Nu există corectare sau atenţionare. Copilul nu este niciodată făcut să simtă „prost” sau „tâmpit”.

Educatoarea Montessori doreşte ca elevii ei să aibă succes şi ştie că, pentru ca acest lucru să se întâmple, trebuie să-i urmeze pe aceştia, nu să-i facă pe ei s-o urmeze pe ea.

Leave your comment

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.

CONTACT

“A lăsa copilul să facă ce-i place când nu și-a dezvoltat nicio capacitate de autocontrol, înseamnă a trăda ideea de libertate.”

  • Adr: Drobeta Turnu Severin, Jud. Mehedinți
  • Tel: +40723.249.065
  • Email: office@apaeducational.org
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…