-->

CUM FUNCȚIONEAZĂ?

 

Cum funcționează programul de instruire APA-Montessori (3-6)

Există trei serii de curs în fiecare an academic:

ANUNȚ:

 

INSCRIERILE SE SUSPENDĂ PÂNĂ LA REALIZAREA UNEI PLATFORME PROPRII DE E-LEARNING.

 

 

DATA ESTIMATIVĂ DE RELUARE A INSCRIERILOR ȘI CURSURILOR: 15 Sept. 2017

 

 

 

 

 

 

Programul pentru obținerea diplomei APA Montessori de nivel preșcolar are trei componente:

1.  Componenta on-line- constă

  • în studierea on-line a filozofiei Montessori și a psihologiei primei copilării, care constituie elementele esențiale, însuși miezul educației Montessori,  pe bază de prezentări ppt, videos, cursuri în format text, studiul bibliografiei și elaborarea unor eseuri personale;
  • în realizarea Albumelor pentru ariile curriculare de Viață Practică, Dezvoltare Senzorială, Dezvoltarea Limbajului, Matematică, Geografie și Istorie,  Biologie și Științe, Muzică și Desen. Acest lucru se face prin urmărirea de către cursant a prezentărilor video pentru exercițiile din fiecare arie curriculară, pe baza cărora vor descrie în cuvinte proprii pașii / mișcările din fiecare exercițiu,  într-un template/șablon furnizat de instructori ca fișier atașat.
  • în confecționarea materialelor Montessori pe baza instrucțiunilor transmise de instructori

( Cursul APA-Montessori este, după știința noastră, singurul curs de formare Montessori din lume care furnizează asemenea instrucțiuni, pentru a reduce la maximum costurile instruirii!), și exersarea cu acestea a prezentărilor video până ce prezentările devin obișnuințe. Cei care au posibilități financiare sau găsesc sponsorizare, pot cumpăra aceste materiale.

  • în participarea activă pe forumurile fiecărui modul.

Această componentă se va realiza pe platforma e-learning a APA.

2. Componenta de practică

Având în vedere că în România există foarte puține clase Montessori în care se poate face practică pedagogică, programul APA-Montessori propune mai multe variante care permit cursanților să aleagă pe cele convenabile fiecăruia:

  1. APA va organiza tabere de practică pedagogică Montessori de câte 2 săptămâni, dotate cu materiale Montessori în diverse stațiuni din țară. Cursanții vor alege tabăra cea mai convenabilă lor și vor suporta costurile de transport, cazare și masă.
  2. În funcție de locația cursantului și de existența unei grădinițe/clase Montessori în zonă (cu educatoare care are un certificat Montessori!), cursantul va solicita să facă practică în acea clasă cel puțin 4 săptămâni.
  3. cursantul își va filma propriile prezentări cu materiale Montessori confecționate sau cumpărate.  Aceste filme vor constitui probe de practică pedagogică.

Notă: pe măsură ce numărul de clase Montessori în România va crește, șansele variantei b) se vor generaliza, iar varianta c) va fi exclusă.

3. Examenul final și certificarea

După completarea cu succes a primelor două componente ale formării, cursanții vor avea o examinare orală din partea teoretică și o probă practică de prezentare a câte unui  material/exercițiu din fiecare arie curriculară.

În funcție de locația cursanților aceste examene se vor realiza pe centre (regiuni sau județe)

După trecerea examenelor, absolvenții vor primi diploma APA-Montessori.

Trebuie să ajutăm copilul să acționeze singur, să voiască singur, să gândească singur, aceasta este arta celor care aspiră să slujească spiritul. Dr. Maria Montessori
"Nu e de ajuns doar ca învăţătoarea să iubească copilul. Mai întâi trebuie să iubească şi să înţeleagă universul. Trebuie să lucreze intens la propria dezvoltare personală." Dr. Maria Montessori
1247 Views
Marcel Capraru

CONTACT

“A lăsa copilul să facă ce-i place când nu și-a dezvoltat nicio capacitate de autocontrol, înseamnă a trăda ideea de libertate.”

  • Adr: Drobeta Turnu Severin, Jud. Mehedinți
  • Tel: +40723.249.065
  • Email: office@apaeducational.org
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…