-->

Istoric

Prin dezvoltarea acestor cursuri de instruire, proiectul Montessori în România (MIR) intră în cea de-a IV-a fază a sa.

Faza I s-a derulat în perioada 1995-1996 prin instruirea a trei cadre didactice la Ohio Montessori Training Center (Cleveland, SUA) și înființarea primei grupe de grădiniță Montessori în învățământul public din România (la Grădinița nr. 7 din Drobeta Turnu Severin)

Faza a II-a (1997-2000) a constat în realizarea primului curs de instruire Montessori din România sub egida Association Montessori Internationale (AMI) organizat de APA în parteneriat cu Montessori Teacher Education Colaborative din Cleveland, finanțat de fundația Children of the World (COTW) - actualmente Cherish our Children International (COCI)-, și înființarea a încă cinci grupe de grădiniță Montessori în învățământul public (la Drobeta Turnu Severin). ( click aici pentru detalii privitoare la istoricul MIR).

Faza a III-a: Datorită respingerii proiectului de către persoane rău intenționate din cadrul autorităților (Ministerul Educației, Institutul de Științe ale Educației și Inspectoratul Școlar Mehedinți), în contextul ignoranței cvasi-unanime a populației față de problemele învățământului, proiectul APA a fost blocat pentru o lungă perioadă de timp. De aceea ne-am concentrat pe traducerea și publicarea unor lucrări importante ale Mariei Montessori (Mintea absorbantă, 2006; Secretul copilăriei, 2013) pentru a face cunoscută publicului din România această abordare comprehensivă a educației.

Una dintre probele corectitudinii metodei educaționale este starea de fericire a copilului.Maria Montessori

1957 Views
Marcel Capraru

CONTACT

“A lăsa copilul să facă ce-i place când nu și-a dezvoltat nicio capacitate de autocontrol, înseamnă a trăda ideea de libertate.”

  • Adr: Drobeta Turnu Severin, Jud. Mehedinți
  • Tel: +40723.249.065
  • Email: office@apaeducational.org
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…